Strach z epidemie Covid-19 svírá planetu až příliš pevným stiskem. Přestože je úmrtnost prokazatelně nižší než u bratříčka SARS z minulé dekády, panika bohužel udeřila mnohonásobně větší silou a nevyhnula se ani celebritám. Ty se na sociálních sítích chlubí uvědomělým chováním chránit se rouškou, někteří zašli tak daleko, že se od hlavy k patě pokryli ochrannými prvky.

Původem britská herečka Joan Collinsová (86), která se u nás proslavila jako "mrcha Alexis" ze seriálu Dynastie, odmítá v časech koronaviru cestovat bez roušky. Pochlubila se tím ostatně také na svém instagramu. Neodpustila si navíc malé rýpnutí, že tam s ochranou na obličeji byla sama. "No, když už nic jiného, aspoň nechytnu rýmu," doufá Collinsová. To Naomi Campbellová (49) jde ještě o něco dál. Na svých sociálních sítích modelka sdílela, jak si po nástupu do letadla v gumových v rukavicích důsledně dezinfikuje sedadlo a jeho přilehlé okolí.      

Herečka Gwyneth Paltrowová se blýskla na instagram a k fotce s maskou napsala: „Na cestě do Paříže. Paranoidní? Obezřetná? Zpanikařená? Pandemická? Propaganda? Holt Paltrowová bude v letadle spát s touhle věcí na obličeji. V tomhle filmu už jsem byla. Zůstaňte v bezpečí. Nepodávejte si ruce. Pravidelně si je myjte.“

Panice propadla i herečka Kate Hudsonová, ta ale zvolila nevhodnou roušku, která ji před cizím kašlem a bacily rozhodně neochrání. V galerii se můžete podívat na další slavné exempláře a jejich zarouškované obličeje.

VIDEO: Eva Burešová o bývalém partnerovi a koronaviru

Video
Video se připravuje ...

Eva Burešová o bývalém partnerovi a koronaviru Kateřina Štichová, Jan Jedlička

Fotogalerie
64 fotografií