„Zatím o tom nemůžu mluvit, ale asi něco bude. A možná i s Adrianou Maškovou,“ usmíval se tajemně Josef Maršálek na křtu své nové a v pořadí třetí knihy Sklizeň.
„Nejezdili jsme plesy, i když nám chodilo hodně nabídek za strašně moc peněz. Ale já jsem to dělat nechtěl. Bral jsem StarDance jako show se začátkem a koncem, a to stačilo,“ vysvětluje Josef.
„Teď jsme měli jeden ples v lednu v rodné vesnici Adriany, ale to byla výjimka. Mám jinou práci, tanec a cesty po republice, to není moje parketa,“ dodává.
Inspirace z Anglie
V nové kuchařce je k vidění řada rozličných receptů. I těch velikonočních. A protože Josef projezdil svět, dovezl si inspiraci. „Oblíbil jsem si Hot Cross Buns, typické velikonoční anglické pečivo. Je v něm hodně sušeného kandovaného ovoce, potírá se medem nebo meruňkovým džemem a dá se jíst i naslano třeba s čedarem a pažitkou,“ líčí.
Miláčci StarDance Maršálek a Adamczyková: Přenechali výdělky svým tanečníkům! Markéta Reinischová, Daniel Kristl
Pomlázku nepletu
Sám ale svátky jara neslaví. „Kdyby Velikonoce nebyly, přežiju to. Jsou pro mě to samé, co středa či vepřo knedlo zelo. Akceptuju je, existují, ale klidně beze mě. Pomlázku nepleteme a na koledu nechodíme,“ říká Josef.
S partnerem většinou utíkají do zahraničí. „Letos ale budeme na Moravě, otevíráme se sestrou v rodné vísce, Kyžlířově, novou cukrárnu. Celý víkend tam osobně točím rukodělnou zmrzlinu, takže jsme nikam neodjeli.”
Dříve to ale byla exotika. „Poslední roky jsme vzali rodinu a vyjeli na Zanzibar nebo na Srí Lanku. Letos míříme do Japonska, ale až o pár dní později,“ dodává.
Mazanec, to je král
„Velikonoce pro mě znamenají pouze mazanec a k tomu domácí džem a máslo a jinak nepotřebuju nic,“ líčí. „Lhal bych, kdybych řekl, že u nás musí být beránek. Musí být jenom mazanec, ten je nejdůležitější,“ zakončuje Josef.