Jak se kuchařka Kamu, autorka Nejbarevnější kuchařky, na sociálních sítích svěřila, už více jak 14 dní drží vodní půst, což znamená přesně to, co si myslíte – po dobu neuvěřitelných dvou týdnů nejí žádné jídlo, pije jenom tekutiny. Jak ale sama zdůraznila, na půst se dlouho připravovala a je prý řízený lékařem, jelikož jeho smyslem je „healing inside&out“, čili „léčba zevnitř a ven“. „Za účelem léčby inzulínové rezistence a dohojení prsou, která se od té doby zázračně vyhojila,“ vysvětlovala na instagramu.

Přestože většinou odborníci od takto drastických způsobů léčby své pacienty spíše odrazují, jelikož jim v konečném důsledku může spíše uškodit, Kamu zjevně tato metoda pomáhá. Před ní prý ostatně „postoupila všechny testy“, aby měla jistotu, že její tělo, trpící například syndromem polycystických vaječníků, půst zvládne.

A jiné názory ji nezajímají. „Nezapomeňte, že je to moje tělo, moje volba. Vy si se svým také dělejte, co uznáte za vhodný, já vám do toho taky kecat nebudu,“ prohlašuje skálopevně potetovaná kráska, co si aktuálně užívá pracovní dovolené na Kostarice. „Jídlo mi nechybí tolik jako pohyb, a můj pravidelný režim. Občas to na mě padá! O to víc, když jsem v ráji a pořád zavřená. Ale hledám si jen to dobrý! Relaxuju jako nikdy dřív. Soustředím se na své uzdravení jako nikdy předtím. Koncentruju se na psaní a tvorbu naší knihy jako nikdy předtím. Od rána do noci a mega mě to baví.“

VIDEO: Kamu Rundusová: Kuchařka je na světě a ještě jsem při tom zhubla

Video
Video se připravuje ...

Kamu Rundusová: Kuchařka je na světě a ještě jsem při tom zhubla Igor Březina / BPŽ

Rovněž zmínila, že během svého „půstování“ pro svého partnera normálně vyvařuje - přestože on se na sociální síti nechal slyšet, že si to důrazně nepřál. Kamile to totiž dělá dobře. „První tejden byl strašnej, ale teď jsem zjistila, že jak ta jídla vařím, nebo jak na ně jenom koukám, tak se tím jako by najím. Zjišťuju, že to vlastně nepotřebuju, a to mně hodně pomáhá psychicky,“ prozradila Kamu v instastories.

Dříve, jak sama přiznala, přitom trpěla poruchou příjmu potravy, a možná i z toho důvodu jsou takováto prohlášení dosti alarmující… „Měla jsem tak 15 let závislost na jídle (od 13 let cca), pak dalších 10 let bulimii střídavě s anorexií. Teprve poslední roky se cítím zdravá. A právě půst mi ukazuje, že jídlo nepotřebuju, jak jsem si vždycky myslela,“ dušuje se.

Tyto názory jsou možná ještě více znepokojující než skutečnost, že recepty, co na sociálních sítích vydává za své, nemusejí být tak nutně originální a z její hlavy. Stačí, že její všímaví followeři odhalili, že cukety prý nejsou jediným jejím „prohřeškem“, oněch vypůjčených snímků pravděpodobně bude víc. Své fanoušky Kamu navíc pobouřila nejenom fotkou z fotodatabáze, ale i nepůvodním receptem. Sama si ve svých komentářích přitom protiřečila: Zatímco zprvu tvrdila, že recept je její, jenom k němu neměla vhodnou fotku, a tak si musela vypomoct fotobankou, později otočila s tím, že „ten recept je úplně zastaralej a taky nikde nepíšu, že je můj“.
Fotogalerie
50 fotografií