Po prodělání rakoviny střev v roce 2016, kdy jí odebrali nádor a kus orgánu, jí začaly selhávat ledviny. V roce 2017 podstoupila Tina Turner transplantaci, přičemž ledvinu jí daroval její manžel Erwin Bach. Dlouhá léta ji také trápil vysoký tlak. 

Navíc Tina Turnerová v posledních letech měla potíže s chůzí. Když se objevila v roce 2019 na uvedení muzikálu TINA, The Tina Turner Musical na Broadwayi v New Yorku, museli ji při chůzí podpírat.

S tím vším světová špička rock 'n' rollu za svůj život bojovala. Její zastupující agentura nakonec britskému deníku Daily Mail potvrdila, že příčinou smrti legendární zpěvačky bylo přirozené úmrtí. Turnerová zemřela ve svém domě v Küsnachtu, blízko švýcarského Curychu.

Je pochopitelné, že za posledních 40 let, kdy se Tina Turner potýkala s vysokým krevním tlakem, na který odmítala brát léky, byl její organismus vyčerpaný. I tak se ale rocková babička snažila žít naplno až do posledních chvil. Svým fanouškům se naposledy ukázala v roce 2021, kdy z obýváku sledovala premiéru svého životopisného dokumentu, u něhož si dokonce zatančila.

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Tina Turner (†83): Její dům je v obležení fanoušků a květin! reuters

Fotogalerie
56 fotografií