Ivan Vyskočil nesnáší Vánoce, ale... MILOVNÍKEM proti své vůli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Ivan Vyskočil nesnáší Vánoce, ale... MILOVNÍKEM proti své vůli

Ivan Vyskočil v roli dědečka, který miluje Vánoce.
Ivan Vyskočil v roli dědečka, který miluje Vánoce. (Foto Aha! – Martin Hykl, Michal Protivanský)

Ivan Vyskočil (76) se musel stát proti své vůli milovníkem Vánoc. V muzikálu Vánoční zázrak se totiž zhostil role dědečka, který svátky zbožňuje. „Vánoce zrovna moc nemusím,“ přiznal Vyskočil.

S hercem jsme si povídali po obnovené slavnostní premiéře muzikálu, který napsal Janek Ledecký (60). Jak se s největšími hity popasoval Ivan? Během představení se prý pěkně zapotil, při zpívání mu totiž vypadl text! Ustál to ale bravurně a nikdo nic nepoznal. „Když Vám vypadne text při zpívání, tak je to blbý, v činohře si člověk vždycky něco vymyslí, ale tady se mi to stalo poprvé ani při zkoušce ne,“ svěřil se po obnovené slavnostní premiéře herec, který přitom není žádný trémista. „Já už trému nemívám, ale to zpívání mě znervózňuje, protože to není zrovna moje parketa,“ říká Vyskočil a přiznává, že se při hraní zapotil ještě kvůli jedné věci. Vánoce v reálném životě rád nemá. „Vánoce se mi znechutily tím, jak všichni blázní, aby toho co nejvíc nakoupili, a už v říjnu pomalu začínají ty kampaně a to se mi vážně protiví. Proto všem říkám, že ani nic nechci a nikomu nic kupovat nebudu. Teda až na vnoučata.“ Což se asi v dnešní době pěkně prodraží, Ivan má vnoučat totiž hned sedm! 

Video se připravuje ...

Sám dárky nechce, ale nějaké to přání by tu přece jenom bylo. „Čtenářům bych k Vánocům popřál to, aby měli co číst. A já osobně bych si přál, aby nás tady různí hlupáci, netahali do války.“ Krom odvážných názorů a postoji k vánočnímu období, je o herci též dobře známo, že je i skvělý kuchař, co tedy bude k štědrovečerní večeři? „Kapra já nejím, to by mně zaskočily kosti, takže bude řízek a k němu bramborový salát z Glóbusu, ten tam dělají výborný a než bych se s ním dělal, tak si tam pro něj zajedu,“ prozradil herec a dodal „Cukroví rozhodně nepeču, dělám sice výbornou bábovku, nebo třeba bublaninu, ale do tohohle bych se nepouštěl.“ Ten bude letos nejspíš zřejmě bez cukroví „Moje sestra umí výborné vanilkové rohlíčky, ale ta bohužel řekla, že už to odmítá péct a abychom jí s tím políbili šos,“ posteskl si Ivan, jehož jsou právě rohlíčky nejoblíbenějším cukrovím. „Celá rodina se určitě, nesejdeme, jsme dost rozvětvení. Naposledy jsme se všichni sešli na mých sedmdesátinách. A bylo to teda příšerných lidí,“ dodal se smíchem Vyskočil. Ten si to s převážně mladšími kolegy v divadle očividně užívá „Jednou se mi v divadle rozvázaly tkaničky a já použil několik peprných, jadrných, českých výrazů a kolega Robert Urban, kterej je takovej strašně slušnej a milej kluk řekl: Pane, Vyskočil vy takový noblesní pán a používáte taková sprostá slova? Tak jsem mu řekl: „Hochu já nejsem žádnej noblesní pán, já jsem proletářský dítě ze Žižkova,“ dal k dobru zábavnou historku z divadla Broadway herec čímž, uzavřel i náš rozhovor.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.