Jako první se k plotně postaví lektorka angličtiny Petra (36). Tu doba covidová donutila udělat si doma pracovnu a z ní svým žákům vtloukat slovíčka do hlavy distančně. Distanc před svými hosty si ale Petra rozhodně nedržela. Naopak. Přivítá je s otevřenou náručí a se zajímavým menu, které ale bude čekat spousta kritiky. Tak třeba hlavní chod – kuře s omáčkou, která nápadně připomíná svíčkovou. Jak to jde dohromady? Je to nějaká rodinná pochoutka? A co teprve, když se dozví, že knedlík se dělal v mikrovlnné troubě! Komu budou vadit mikrovlny? Petra se dozví, že její omáčka je planá, neslaná a možná i nemastná. Pánům bude připadat knedlík moc tuhý. Diskutovat se bude i o dalších chodech. Polévka je totiž moc mrkvová a cheesecake čokoládový…

Jako druhý v pořadí svůj kulinářský um předvede mladý barman a organizátor cateringu Michal (23), nejmladší soutěžící tohoto týdne. Ten vsází na moderní jídla i moderní pojetí večera. Na úvod se Michal pokusí o sabrage, tedy otevření láhve šavlí, ale ne úplně se to povede. Šampaňské totiž nebylo dostatečně nachlazené, a tak je výsledek poněkud úsměvný: střepy všude, víno nikde. Ale nevadí, všechno se dá zachránit. Hosty to totiž pobavilo. „Bylo to milé přivítání,“ myslí si Petra. Michal si troufá na finger food, brokolicovou polévku, kuřecí supreme a cheesecake. Neobejde se to bez srovnávání – který z cheesecaků uspěje? A proč je brokolicová polévka hnědé a ne zelená, jak všichni hosté očekávali? Přijde kvůli tomu o body?

VIDEO: Středeční Prostřeno!: Těstoviny "al dente"

Video
Video se připravuje ...

Středeční Prostřeno!: Těstoviny "al dente" 

Středeční večeře se odehraje ve studentském bytě. Organizuje ji tam pracující student Petr (24). Ten zvolí francouzsko-italskou kuchyni, ale ne všechno se povede. Domácí těstoviny dají hostiteli pořádně zabrat, a tagliatelle nakonec uvaří tak, že se nemusí ani krájet.  Ví sice, že nejlepší je připravit si je den dopředu, on se však pokoušel být poctivý… a v reálném čase to moc nevyšlo. A bude toho víc, co si vyžádá kritiku. Jedné ze soutěžících se nelíbí způsob, jakým jídlo podává. „Očekávala jsem, že to bude naaranžováno do hnízda, a nahoře budou plátky masa,“ představovala by si. Rovněž zase dojdou na přetřes barvy. Po hnědé brokolici hnědý špenát! Petr ale ke svému večeru přistoupí se srdcem na dlani a s důvěrou se svým hostům svěří i se svými trápeními.

Čtvrteční soutěžní večeři nachystá řidička kamionu Marcela (25). Jejím velkým koníčkem je její práce, zajímají ji auta a vše kolem nich. Do Prostřena ji přihlásila jedna z jejích kamarádek, a také jí poskytla azyl na vaření. U sebe doma to má Marcela moc maličké. Bude to hostům jedno, nebo to pro někoho bude důvod ke stržení bodů? Marcelino menu je docela ambiciózní, ale jeho příprava se poněkud zadrhne. Marcela se totiž nečekaně projeví jako zmatkářka - zapomene připravit fazolky, orestuje maso, které není v marinádě, smetanu dá, kam nemá, spálí krutony, a nakonec si splete omáčku s česnekem, což se jí šeredně nevyplatí. A bude se čekat, čekat a zase čekat. Jak moc to bude hostům vadit? A dokáže Marcela svůj večer zachránit? Třeba zábavou?

VIDEO: Čtvrteční Prostřeno!: Zmatky a nekonečné čekání

Video
Video se připravuje ...

Čtvrteční Prostřeno!: Zmatky a nekonečné čekání 

Páteční večer si vezme na starost pracující maminka na mateřské dovolené Jana (34). V kuchyni se umí otáčet a nemá strach ani z pečení. Jana má těsta připravená dopředu. Přizná se k tomu, anebo to před ostatními zamlčí? Jenže stejně jako Marcela, i Jana nechá své hosty čekat, a ti u stolu začnou skandovat, že mají hlad. Je to vhodné, nebo to hostitelku rozhodí? Hlavní jídlo, tedy hovězí na kořenové zelenině a na víně s maličkými noky, prý podle Michala vypadají „jako dětské jídlo“. Je to relevantní připomínka, nebo taktika? Je vůbec u stolu nějaký taktik a bude odhalen? Před posledním bodováním to bude hodně napjaté.  Vždyť jde o výhru 60 tisíc! Kdo nakonec nalezne pod svou pokličkou penízky?

Těšte se každý všední den, vždy v 17,50, na Primu! Bude to stát za to.

Fotogalerie
12 fotografií