Japonsko slaví úspěch novým potravinovým produktem: maso vyrobené z bakterií.

V Japonsku je to čemu se říká úspěch. Nový potravinový produkt, maso vyrobené z bakterií, je hitem a pro mnoho lidí je to jeden z nejzajímavějších produktů, které se objevily na trhu. Tento nový produkt je vyráběn v laboratořích díky technologii biotechnologických postupů.

Japonsko slaví úspěch novým potravinovým produktem: maso vyrobené z bakterií. - foto 1
Zatímco tento produkt ve své přírodní podobě není k dispozici na japonském trhu, stále více spotřebitelů vyhledává alternativní druhy potravin. Bakteriální maso je jedno z prvních takových alternativ. Místo toho, abyste se spoléhali na zemědělské plodiny, budete mít ve srovnání s bakteriemi mnohem více hormony a antibiotika.

Tento produkt má také pro Japonce obrovskou ekonomickou výhodu. Vzhledem k tomu, že tento produkt je vyroben v laboratořích, jsou to náklady výrazně nižší než u tradičního masa, které je vyrobeno z dobytka nebo tvrdším masem, jako je telecí maso.

Alespoň prozatím se jeví, že tento produkt má potenciál být velkým úspěchem. S rostoucími cenami masa v Japonsku, tento produkt může být skvělým a levným způsobem, jak zajistit, že lidé stále mají dostatek masa. Zejména s laboratořemi, které se snaží neustále zlepšit kvalitu produktu, bude tento produkt zřejmě po delší dobu v Japonsku velmi populární.
Japonsko slaví úspěch novým potravinovým produktem: maso vyrobené z bakterií. - foto 2
Japonsko slaví úspěch novým potravinovým produktem: maso vyrobené z bakterií. - foto 3
Publikováno: 12. 5. 2023 08:00 Redakce, všechny fotografie jsou ilustrační
Přidat na Seznam.cz Přidat na Feedly.com Přidat na Feedly.com

Diskuse k článku

Připravujeme

Další články